TANDARD


Solarni bojleri

BT IB prohrom

t

Ovaj tip bojlera moze koristiti toplu vodu drugog sistema (centralno grejanje, solarni sistem, gradska toplovodna mreza) za zagrevanje vode u bojleru i to bez potrosnje elektricne energije. Prakticno topla voda spoljnjeg sistema prolazi kroz spiralu u bojleru zagrevajuci vodu. Pored spirale, ugradjen je i elektricni grejac tako da je omoguceno i klasicno zagrevanje elektricnom energijom. Bojleri zapremine 200 i 280 litara mogu imati i dva izmenjivaca odjednom sto omogucava prikljucenje na dva sistema istovremeno.Zapremina : 200 litara
Materijal kazana : INOX (prohrom)
Broj elektrogrejača : 3
Snaga elektrogrejača : 6000 W
Broj izmenjivača : 2/1/ -
Snaga izmenjivača : 28/17/0 kW
Površina izmenjivača : 1,3/0,8/0 m2
Radni napon : 230 V
Radni pritisak : 0.6 Mpa
Priključci : 3/4˝
Vreme zagrevanja 15` 75 oC: 170 minuta
Izolacija : mineralna vuna
Debljina izolacije : 50 mm
Regulacija temperature : da
Indikator napona : da
Zaštita od zamrzavanja: da
Broj termostata : 1
Sigurnosni ventil : da
Dopunski sigurnosni ventil : da Visina : 1340 mm
Prečnik: 600 mm
Bruto težina : 81,5/76/70 kgEmajlirani akumulacioni bojleri
Emajlirani akumulacioni bojleri sa izmenjivačima velikih snaga proizvedeni su u najnovijem pogonu kompanije EZINĆ iz Turske. Svi bojleri imaju anodnu zaštitu kazana i elektronsku kontrolu na prednjoj tabli koja pomaže da steknete uvid u stanje istrošenosti ove zaštite.
Bojleri su opremljeni recirkulacijom za brzo snabdevanje toplom vodom bez obzira na udaljenost potrošača.
Postoji mogućnost ugradnje dopunskog električnog grejača za dogrevanje sanitarne vode.
Snažni i kvalitetno emajlirani izmenjivači koji su ugrađeni u ove bojlere omogućuju brz prenos toplote od grejuće na sanitarnu vodu. Kvalitetna poliuretanska izolacija sa savremeno dizajniranom oplatom obezbeđuje višečasovno čuvanje akumulirane toplote.


InformacijeRaspoložive zapremine (lit.): 350, 600, 1000, 2000
Snage izmenjivača (kW): 26,1 – 57,2
Materijal: Čelični Lim, emajl
Radna temperatura: 10°C – 80°C (preporučeno 60°C)
Maksimalni radni pritisak posude: 9 bara
Test pritisak: 18 bara


KOMBINOVANI AKUMULATORI
Akumulator toplote sa bojlerom omogućuje objedinjavanje mnogih uređaja sa krajnjim ciljem što veće uštede energije, potebne savremenom domaćinstvu.
Pored akumulatora toplote ovaj skop opremljen je i akumulacionim bojlerom namenjenim za zagrevanje i skladištenje sanitarne vode. Akumuliranje velikih količina energije ovom sklopu obezbeđuju izmenjivači velikih snaga. Ovakvi izmenjivači omogućuju povezivanje velikog broja kolektora na akumulator.
Kombinovani akumulatori zbog svoje fleksibilnosti i širokih mogućnosti obezbeđuju korisniku optimalnu upotrebu energije i donose velike uštede. Za sve one koji žele da energiju sunca koriste za zagrevanje sanitarne vode i grejanje objekta ovakvi akumulatori su od velike važnosti.